close

Tips voor het gebruik van wit in huisdecoratie

Wit draagt ​​bij aan het geven van eenheid en visuele integriteit aan ruimtes. Gebruik het om uw interieur in balans te brengen.

Wanneer de ruimte longitudinaal en smal is.

Als de ruimte lineair is verdeeld en samenkomt in een raam dat communiceert met de buitenwereld, is het handig om serene omgevingen te creëren met een neutraal omhulsel. Met puur wit op muren en plafonds worden de snijlijnen verdund en, als de omgeving smal is, wordt het effect afgezwakt.

Wanneer plafonds en vloeren van hout zijn gemaakt.

Het visuele gewicht van de omgeving wordt al aangetast door de aanwezigheid van deze afwerkingen; daarom moet je een neutrale basis vinden. In het voorbeeld in de afbeelding wordt deze neutraliteit bereikt met gepleisterde muren die in zuiver wit zijn geverfd; het hout nuanceert het wit en brengt het naar een warmere toon.

Als we een natuurlijke decoratie willen.

Natuurlijke omgevingen worden gekenmerkt door het gebruik van hout, natuurlijke vezels, etnische stoffen, linnen, ijzer, plaatwerk … Met de kleur wit of met een genuanceerd aanbod hiervan wordt een eenvoudige en essentiële taal bereikt die aansluit bij de verschillende materialen .

Wanneer de ruimte dubbele hoogte heeft.

In deze gevallen is het niet raadzaam om hoge muren in donkere tinten of met levendige kleuren te schilderen, omdat hun visuele gewicht zou kunnen overweldigen en omdat de gekozen kleur de decoratie te veel zou markeren. Aan de andere kant, als je voor wit kiest, vergeet je de muur, wordt het natuurlijke licht beter verdeeld en heb je meer vrijheid om de apparatuur te kiezen.

Wanneer u een oud huis renoveert.

Wit is de joker die elementen uit verschillende tijdperken verenigt. Als je bijvoorbeeld een bakstenen of stenen muur hebt waar je niet zonder wilt, maar die licht aftrekt en een ruimte verkleint, zal je als je hem wit schildert blijven genieten van de originele textuur en persoonlijkheid, maar ze zullen veel beter integreren.

admin

The author admin

Leave a Response