close

Sleutels om uw gevoel van eigenwaarde in 30 dagen te vergroten

Veel mensen vragen zich af of er een manier is om hun eigen gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Het is duidelijk dat er geen toverdrank is, maar we moeten ons ervan bewust zijn dat alleen elke persoon in deze zin kan verbeteren op basis van doorzettingsvermogen en het volgen van enig advies op basis van wetenschappelijk bewijs.

1. Stop met jezelf in elkaar te slaan

We moeten realistisch zijn met zowel onze sterke punten als onze tekortkomingen. We zijn niet perfect, maar het is niet de bedoeling dat het zo is. Het doel is om gelukkig te zijn. Om dit te bereiken moeten we de dingen die we niet zo goed doen accepteren en ervan leren. En natuurlijk niet de dingen die we goed weten te bagatelliseren, maar ze waarderen zoals ze verdienen.

2. Begin positief te denken

Verander je gedachten. De “Ik kan niet” voor “Ik ga het proberen”, “Ik ga succesvol zijn” en “Ik ga het goed doen.” Het lijkt een cliché, maar jezelf een beetje dwingen om naar de goede dingen in het leven te kijken, kan ons helpen uit de negatieve dynamiek te komen. Als we ons realiseren dat we veel dingen te waarderen hebben, is het gemakkelijker voor ons om uit de negatieve lus te komen.

3. Stel realistische doelen

En dat u kunt naleven. Doelen die relatief eenvoudig te bereiken zijn. Beetje bij beetje kunnen we ze verhogen, en we zullen zien dat we stap voor stap bereiken wat we voorstellen. Als we falen, laten we ervan leren zonder onszelf de schuld te geven van onze fouten, want falen is een manier om te weten hoe we het de volgende keer anders moeten doen. Durf uitdagingen aan te gaan.

4. Vergelijk jezelf niet

Elke persoon is een wereld en jij bent de eigenaar van de jouwe. Focus op jou. In jouw leven. Door het leven van anderen te benijden en te idealiseren, is het enige dat we bereiken, ons ellendig te voelen. We hebben allemaal iets goeds bij te dragen, en het is aan ons om de juiste weg te vinden.

5. Accepteer en vergeef jezelf

Schrijf een brief waarin je alles beschrijft wat je niet leuk vindt aan jezelf, en alles waar je je schuldig over voelt. Mis niets. Lees het aandachtig door en beoordeel wat u kunt verbeteren. Zeg die brief vaarwel en breek hem in duizend stukjes. Begin vanaf dat moment helemaal opnieuw, met alles wat je hebt geleerd, maar laat je schuldgevoel achter je. Je hebt nog tijd om de lei schoon te maken.

admin

The author admin

Leave a Response