close

Manieren om uw hersenen voor te bereiden om creatiever te zijn

1. Aandachtige observatie Ons vermogen om te creëren begint met het observeren van de wereld om ons heen. Hoe we onze omgeving waarnemen, voedt onze creativiteit. Dit begint met een nauwkeurige observatie van de details van uw omgeving.

2. Verander je omgeving Je saaie omgeving zou je inspiratie kunnen vernietigen. Een vrij gemakkelijke truc om weer creativiteit te krijgen, is door te proberen uw omgeving te veranderen. Een bruisende omgeving is meestal voldoende, dus probeer je laptop op te bergen en zoek een restaurant, koffiebar of zelfs een park waar je een tijdje kunt werken.

3. Maak een creatieve wandeling We weten allemaal dat een zittend leven slecht is voor je gezondheid, en het blijkt dat lichaamsbeweging ook goed is voor creatief denken. Door gewoon op te staan ​​en een wandeling te maken, verbetert u uw hersenfunctie en neemt uw creativiteit toe. Wandelen bevordert creatief brainstormen en bevordert “divergerend” of onconventioneel denken.

4. Verfris uw nieuwsgierigheid Creativiteit gedijt op nieuwsgierigheid. Ons vermogen om ons af te vragen, iets te onderzoeken en antwoorden te zoeken, stimuleert onze creativiteit en voedt ons innovatief denken. Onze honger naar kennis kan echter na verloop van tijd afnemen. We stoppen met vragen en beginnen te accepteren. Probeer uw verbeelding en creativiteit te prikkelen door vragen te stellen.

5. Probeer aan een blauwe lucht te denken. Denken aan een blauwe lucht betekent dat je je geest volledig vrijmaakt en zonder beperkingen brainstormt. Het betekent verder gaan dan de normen, limieten en drempels die we voor onszelf hebben opgebouwd en ideeën genereren die niet beperkt zijn door kosten, moeite, tijd, technologie of middelen. Het betekent jezelf bevrijden van beperkingen, aannames en zelfbeperkende overtuigingen. Dit is een geweldige manier om uw creatieve motor te starten en innovatief denken te stimuleren.

admin

The author admin

Leave a Response