close

Dit is hoe kunstmatige intelligentie helpt bij het redden van koraalriffen

Accenture, Intel en de Sulubaaï Environmental Foundation hebben CORaiL aangekondigd, een op kunstmatige intelligentie gebaseerde oplossing voor het monitoren, classificeren en analyseren van de veerkracht van koraalriffen.

CORaiL werd in mei 2019 ingezet op het rif rond het eiland Pangatalan in de Filippijnen en heeft meer dan 40.000 afbeeldingen verzameld die onderzoekers hebben gebruikt om de gezondheid van het rif in realtime te analyseren. Het doel? Help onderzoekers het koraalrif te volgen en te herstellen.

Koraalriffen zijn een van de meest diverse ecosystemen ter wereld, met meer dan 800 soorten koraal die leefgebied en toevluchtsoord bieden voor ongeveer 25% van het zeeleven in de wereld. Ze zijn ook buitengewoon gunstig voor de mens, beschermen de kusten tegen tropische stormen, leveren voedsel en inkomen voor een miljard mensen en genereren jaarlijks $ 9,6 miljard aan toerisme en recreatie.

In gevaar

Volgens het Milieuprogramma van de Verenigde Naties lopen koraalriffen echter gevaar en gaan ze snel achteruit door overbevissing, trawlvisserij, stijgende watertemperaturen en niet-duurzame verstedelijking van de zee. kustlijnen.

CORaiL-project

“De waarde van data hangt af van hoe snel je informatie kunt verkrijgen om er beslissingen uit te nemen”, legt Athina Kanioura uit, directeur analyse bij Accenture en hoofd Applied Intelligence bij het bedrijf. “Dankzij het vermogen om te presteren Real-time analyse via streaming video, VASP stelt ons in staat om een ​​rijke bron aan gegevens aan te boren – in feite voert het praktische monitoring uit die de onderwateromgeving niet verstoort. “

admin

The author admin

Leave a Response