close

De val van de aandelenmarkten

Dat bedrijven stoppen met produceren en mensen stoppen met consumeren, heeft ook gevolgen voor de aandelenmarkten en markten, waar de waarde van bedrijven en grondstoffen wordt verhandeld.

Op 9 maart werd het de tweede opeenvolgende “Black Monday” op de wereldbeurzen, als gevolg van preventieve maatregelen tegen het coronavirus. Sindsdien is de situatie alleen maar verslechterd met scherpe dalingen op de wereldmarkten.

Een week later, op 16 maart, werden investeerders en bedrijven wakker met dalingen van bijna 10% op de New York Stock Exchange, die als een van de belangrijkste ter wereld wordt beschouwd. In Spanje heeft de Ibex 35 nog grotere verliezen geleden en is, samen met Italië, een van de landen die het meest beschadigd zijn door Covid-19.

Sommigen vrezen dat de pandemie van het SARS-CoV-2 Coronavirus een nieuwe economische crisis zou kunnen veroorzaken, vergelijkbaar met die in 2008, die wereldwijde gevolgen had.

In al deze situaties zien bedrijven in de farmaceutische sector hun aandeel echter groeien en geld verdienen, vooral die bedrijven die zich toeleggen op onderzoek naar een vaccin tegen het coronavirus.

Aan de andere kant herstelt de Chinese aandelenmarkt zich nu de coronavirus-epidemie in het Aziatische land onder controle is.

admin

The author admin

Leave a Response