close

De belangrijkste Amerikaanse universiteiten verleiden internationale investeerders met de winstgevendheid van hun schuld

De belangstelling voor Amerikaanse universiteitsschulden door buitenlandse investeerders die op zoek zijn naar rendement, is de afgelopen maanden toegenomen. Tot dusverre hebben Harvard, Princeton en andere centra dit jaar ongeveer $ 36 miljard aan obligaties uitgegeven, het hoogste niveau sinds 2004, volgens gegevens die zijn verzameld door Bloomberg. Op deze manier profiteren ze van de hausse op de vastrentende markt om de gevolgen van de pandemie het hoofd te bieden.

Harvard, dat een Aaa-kredietrating heeft van Moody’s, heeft afgelopen april obligaties uitgegeven ter waarde van $ 1,1 miljard om te profiteren van de zeer accommoderende omstandigheden die worden geboden door de meerdere monetaire stimuli van de Federal Reserve. De obligaties van deze Ivy League met vervaldatum in 2050 bieden een rendement van 2,51%.

Na de grote recessie in 2009 heeft Harvard voor $ 2,5 miljard aan obligaties uitgegeven, waardoor de totale schuld op meer dan $ 6 miljard is gestegen. In 2016 verkocht de universiteit nog eens $ 2,5 miljard aan obligaties om een ​​deel van die schuld te herfinancieren.

California State University (Cal State) heeft vorige maand $ 466 miljoen aan obligaties verkocht. Volgens het centrum vielen investeerders uit Taiwan en Zuid-Korea op tussen de belangrijkste stakeholders. De schuld van Cal State heeft een AA- rating van S&P Global Ratings en Aa2 van Moody’s Investors Service.

admin

The author admin

Leave a Response