close

De banen die er zullen zijn in 2050

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Wat betekent dit voor enkele decennia? Sommige banen bestaan ​​zelfs vandaag niet meer.

Veranderingen in de wereld van werk komen steeds sneller. Onze samenleving heeft tegenwoordig weinig te maken met de generatie van onze grootouders of overgrootouders. We weten dat de arbeidsmarkt nog sneller zal veranderen naarmate de technologie toeneemt en hoewel we ons ervan bewust zijn dat sommige banen waar in de toekomst veel vraag naar zal zijn, vandaag de dag niet eens bestaan, kunnen we voorspellen welke loopbaantrajecten het meest gewild zullen zijn. Hoe? Dankzij de huidige arbeidsstatistieken en trends in de branche.

We zitten midden in een zee van veranderingen en staan ​​aan de vooravond van rekrutering 4.0: waar gaan we aan het werk spreken? Dit soort oefeningen kan ons allemaal helpen de boot te stabiliseren en ons voor te bereiden op de toekomst van het werk.

Piloot in de commerciële ruimte

Met het SpaceX-bedrijf onder leiding van Elon Musk, dat voorop loopt in initiatieven om snellere, meer levensvatbare en goedkopere ruimtereizen uit te voeren, zijn we ervan overtuigd dat het over een paar decennia tijd zal zijn dat commerciële ruimtepiloten een van de beroepen waar momenteel de meeste vraag naar is.

Kunstmatige intelligentie-psycholoog

De mogelijke toepassingen van AI zijn veel praktischer dan de meeste denken, en dankzij de enorme hoeveelheden gegevens die machines nu kunnen verzamelen over menselijk gedrag, groeit het momentum achter de evolutie van AI. Naarmate kunstmatige intelligenties meer op mensen lijken, kan het de tussenkomst van een echt persoon vergen om het emotionele en psychologische welzijn van technologie te behouden.

Bedrijfsanalist

Dit type functie zal alleen maar toenemen met het verstrijken van de tijd. Het analyseren van trends in de branche en het observeren van de concurrentie zal van vitaal belang zijn tussen nu en 2050. Bedrijfsanalisten zullen meer tijd besteden aan het trekken van conclusies en deze presenteren aan het management dan aan het rapporteren. Het soort vaardigheden dat voor deze functie vereist is, zal net zo belangrijk zijn als altijd voor uw succes.

Resuscitator van uitgestorven soorten

Hoewel het nog steeds klinkt als sciencefiction, zouden zoölogen tegenwoordig een fundamentele rol kunnen spelen bij de recreatie van soorten die al zijn uitgestorven en bij hun herintegratie in hun natuurlijke omgeving, als we naar de toekomst kijken, vooral als we rekening houden met de gevaarlijke evolutie van het verlies aan biodiversiteit dat de hele planeet lijdt.

admin

The author admin

Leave a Response