close

Aanbevelingen voor uw volgende buitenlandse reis

Traveler silhouettes at airport,Beijing

Organiseer met geld

Er zijn mensen die liever met al het geld in contanten reizen en het bij aankomst wisselen, en ook mensen die zich prettiger voelen bij het gebruik van de kaart. Wat bij u past, hangt van u af. Houd er rekening mee dat niet alles met plastic kan worden betaald – bijvoorbeeld op straatmarkten – en dat ze u elke keer dat u geld ophaalt, een commissie in rekening brengen. Het bedrag verschilt per bank, dus u kunt het beste rechtstreeks bij hen navragen. Als je de kaartjes gaat nemen, wissel dan een beetje op de luchthaven voor die eerste uitgaven en ga dan naar een wisselkantoor of bank in de plaats waar je stopt, waar het wisselen meestal beter is.

Zoek uit, onderzoek, wees voorbereid

Voordat ik mijn eerste reis naar Europa maakte – niet de eerste in het buitenland, maar alleen – heb ik veel tijd besteed aan het lezen, opschrijven en vergelijken van dingen. Ik had een notitieboekje vol met informatie die me hielp te weten hoe ik van de ene plaats naar de andere moest gaan, te bepalen welke dingen me interesseerden en wat niet, te weten of het goedkoper was om een ​​toeristenkaart te kopen of apart voor kaartjes te betalen en duizend andere dingen. Idealiter zou u vanaf elke plaats meer dan één website moeten lezen. Zoek naar officiële pagina’s, online gidsen, lees blogs van reizigers die al naar de plek zijn geweest die je gaat bezoeken en alles wat je kunt bedenken om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Wees voorzichtig, voorbereid zijn betekent niet dat je jezelf moet binden aan de dingen die je leest, je kunt de vrijheid de vrije loop laten als je eenmaal op reis bent, maar als je wat informatie in je hoofd hebt, zul je je veel comfortabeler voelen.

Maak goed gebruik van uw mobiele telefoon

Tegenwoordig zijn smartphones meer dan een mobiele telefoon, ze zijn onze bondgenoten als het om reizen gaat. Profiteer van de functies en download applicaties die nuttig kunnen zijn. Offline kaarten zoals maps.me en een valuta-omzetter zijn degene die ik het meest gebruik. U kunt vast nog veel meer vinden dat voor u werkt, dus zorg ervoor dat er duizenden ideeën op internet zijn. Vergeet natuurlijk niet om mobiele data uit te schakelen, tenzij u wilt dat uw volledige reisbudget naar uw mobiele telefoonrekening gaat.

Ga er niet vanuit dat alles hetzelfde werkt als in uw land

Als je naar het buitenland reist, zijn er dingen die kunnen veranderen. Als je thuis gewend bent om bijvoorbeeld water uit de kraan te drinken, moet je er rekening mee houden dat je niet overal hetzelfde kunt doen. Een salade eten klinkt misschien heerlijk, maar er zijn plaatsen waar rauwe groenten het beste vermeden kunnen worden. Dat een meisje met een minibroekje en topje misschien geen groot probleem is in jouw stad, maar als je naar India gaat, zul je beseffen dat het beter is om het te vermijden. Het is belangrijk dat u weet hoe elk land waar u naartoe gaat werkt om slechte tijden of problemen te voorkomen, en het is ook een manier om hun cultuur te respecteren.

admin

The author admin

Leave a Response